Totul despre epilarea definitivă cu Duetto

10 Oct 2023

773

Beauty

Totul despre epilarea definitivă  cu Duetto

O piele netedă, lipsită de părul nedorit și iritații cauzate de firele crescute sub piele este dorința oricărei femei. Epilarea definitivă cu laserul a câștigat o popularitate în creștere, devenind o alternativă eficientă și de durată la metodele tradiționale de îndepărtare a părului, cum ar fi epilarea cu lama sau cu ceară. La Silhouette Medical Beauty, folosim sistemul Duetto, format din Alexandrite și Nd:YAG, fiind tehnologia laser cea mai avansată și versatilă în domeniul epilării definitive.                                                                 

Înainte de a efectua procedura de epilare definitivă cu Duetto, este important să înțelegi cum acționează aceasta, cum să te pregătești în mod adecvat și care sunt contraindicațiile sale. În rândurile următoare, ți-am pregătit un scurt ghid informativ.

Ce presupune epilarea definitivă cu laser

Epilarea definitivă este o procedură estetică noninvazivă care utilizează tehnologia laser pentru a elimina părul nedorit de pe diverse zone ale corpului și feței. Laserul emite o lumină intensă pulsată, care este absorbită de pigmentul firului de păr (melanină), transformându-se în căldură și fiind condusă până la rădăcina firului de păr, unde distruge foliculul.

Procedura de epilare definitivă se efectuează în timpul fazei active de creștere a firului de păr, denumită faza anagenă. Ciclul de viață al firului de păr constă în trei etape: anagenă (activă), catagenă (de repaus) și telogenă (cădere). Numai în faza anagenă, firele de păr sunt conectate la rădăcina lor, numită papilă dermică, țintită de lumina laser.

Este important de menționat faptul că, în aceeași zonă a corpului, firele de păr se află în diverse faze ale ciclului lor de viață. Laserul va elimina doar firele de păr aflate în faza activă, stopând regenerarea lor, însă pe zona tratată vor apărea ulterior fire de păr produse de alți foliculi. De aceea sunt necesare mai multe ședințe de tratament pentru fiecare zonă țintită, astfel încât pilozitatea să fie îndepărtată complet.

Ce avantaje oferă Duetto în epilarea definitivă

Sistemul Duetto utilizează două tipuri de lasere, Alexandrite 755 nm și Nd:YAG 1064 nm, pentru a maximiza eficacitatea și siguranța epilării definitive, oferind în același timp un nivel sporit de confort în timpul procedurii.

Datorită tehnologiei inovatoare care combină două lungimi de undă într-o singură emisie, Duetto este potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea cu tonuri foarte deschise sau foarte închise. Acesta îndepărtează cu succes majoritatea tipurilor de păr, dovedindu-se eficient chiar și în cazul firelor albe și gri, pe care le reduce cu până la 60% în doar 4 ședințe.

Mai mult, tehnologia Duetto este deosebit de utilă pentru pacienții care prezintă diferite tipuri de păr pe aceeași zonă sau zone adiacente ale pielii, unde ar fi necesară utilizarea a două dispozitive laser diferite. De exemplu:

  • pentru părul gros în zonele nebronzate (cum ar fi zona bikini)
  • pentru părul gros, închis la culoare și pentru firele subțiri, deschise la culoare.

Lumina emisă de laser încălzește firul de păr pentru o fracțiune de secundă până la aproximativ 100 de grade Celsius, eliminând foliculul permanent, fără a afecta țesuturile pielii. Firele de păr vor cădea treptat în decurs de 2-3 săptămâni de la efectuarea ședinței.

Cât durează o ședință și un tratament complet

O ședință de epilare cu Duetto poate dura între 10 și 60 de minute, în funcție de zona tratată. Durata tratamentului depinde de tipul de piele, pigmentul părului, grosimea și densitatea firelor de păr. În general, un tratament complet cuprinde între 4-8 ședințe. Pentru a menține rezultatele pe termen lung, se recomandă efectuarea unei ședințe de întreținere o dată pe an.

Cum te pregătești pentru epilarea definitivă

Înainte de a începe tratamentul de epilare definitivă, specialistul de la Silhouette va efectua o evaluare a caracteristicilor pielii și a părului tău și îți va prezenta planul de tratament. De asemenea, acesta îți va oferi instrucțiuni privind pregătirea corespunzătoare pentru procedură.

Iată indicațiile principale:

Renunță la metodele de epilare prin smulgerea firelor (epilator, ceară) cu cel puțin 3 săptămâni înainte de procedură astfel încât densitatea părului să fie maximă în zona vizată.

  • Epilează-te cu lama cu 1 zi înainte de ședința de epilare.
  • Evită folosirea cremelor și a machiajului în ziua procedurii, deoarece pot influența rezultatul tratamentului.
  • Spune specialistului dacă urmezi un anumit tratament medicamentos.

Recomandări după epilarea definitivă cu laser

După procedura de epilare definitivă cu laser, pielea poate fi sensibilă pentru o perioadă scurtă. Pentru a maximiza efectele procedurii și a evita posibile complicații, este indicat să respecți câteva recomandări:

  • Evită expunerea la soare pentru cel puțin o săptămână după tratament.
  • Folosește o cremă cu protecție solară SPF 50+ cel puțin două săptămâni de la tratament.
  • Evită dușurile fierbinți, sauna și activitatea fizică intensă pentru 48 de ore după ședință.

Contraindicații 

Există cazuri în care epilarea definitivă cu laser este contraindicată. Câteva dintre acestea sunt:

  • afecțiuni dermatologice
  • sarcină, dereglări hormonale
  • fotosensibilitate
  • afecțiuni grave (exp. diabet, cancer)
  • anumite tratamente medicamentoase

 5 motive pentru a încerca epilarea definitivă cu Duetto

  1. Rezultatele sunt permanente și ușor de întreținut.
  2. Economisești timp prețios.
  3. Faci o investiție pe termen lung în aspectul și confortul tău.
  4. Procedura este rapidă, sigură și poate fi utilizată pe orice tip de piele și păr.
  5. Tratamentul poate fi efectuat pe toată durata anului.

Programează-te la una dintre clinicile Silhouette pentru a obține pielea fină și catifelată mult dorită, cu ajutorul epilării definitive cu Duetto.

Descoperă și oferta specială pe care ți-am pregătit-o!

 

Credit foto: Freepik.com.

Abonează-te la newsletter:

La Silhouette ai parte de oferte speciale în fiecare lună. Trebuie doar să te abonezi la newsletter. Completează formularul cu numele, prenumele și adresa ta de email și vei fi la curent cu tot ce este nou în clinicile medicale Silhouette.