3 categorii de alimente de evitat daca vrei sa ai o piele frumoasa

27 Apr 2022

704

Medical

3 categorii de alimente de evitat daca vrei sa ai o piele frumoasa

Care sunt 3 categorii de alimente de evitat daca vrei sa ai o piele frumoasa?

  1. Dulciurile

Fenomenul de imbatranire este strans legat consumul de zahar si de dulce, pentru ca zaharul se leaga de fibrele de colagen, are loc acel proces de glicare. Glicarea este asociata cu imbatranirea si cu distrugerea colagenului, spune dr. Ruxandra Plesea, medic specialist diabet zaharat, nutritie si boli metabolic. De exemplu, daca mai facem si o combinatie, consumam dulciurile la plaja in bataia soarelui, acceleram foarte mult procesul de imbatranire. Alcoolul dulce la plaja este marele dusman al pielii. Pentru ca urmeaza sezonul cald, trebuie sa stim ca daca ocolim cocktail-ul cu zahar la plaja, facem ceva bun pentru pielea noastra

     2. Produsele de tip proinflamator, mancarea de tip junk food care abunda in grasime pro inflamatorie, in margarina, ulei procesat, mancarea pane, mancarea prajita. Alimente ce trebuie evitate: aluaturi, pizza din oras, painea feliata, covrigei, pateurile. Din pacate, sunt peste tot, ne calmeaza foamea, se rontaie si ne dau o senzatie placuta de relaxare, dar pielea sufera.

     3. Alcoolul si fumatul sunt toxice, cu efect extraordinar de rapid pe calitatea pielii. Se vede imediat o piele de fumator, este terna, imbatranita si mai rid. La fel, pielea unui consumator cronic de alcool nu are cum sa aiba o buna calitate

 Programeaza-te la o consultatie la nutritionist si vei beneficia de un plan personalizat de tratament, în funcție de nevoile tale. Vei descoperi ce trebuie să faci pentru a te bucura de un proces de înfrumusețare eficient și sănătos.

Silhouette Medical Beauty, Calea Dorobanți 200 +40 734 340 625
Silhouette Medical Beauty, Blvd Regina Maria 14 +40 727 225 157

 

Abonează-te la newsletter:

La Silhouette ai parte de oferte speciale în fiecare lună. Trebuie doar să te abonezi la newsletter. Completează formularul cu numele, prenumele și adresa ta de email și vei fi la curent cu tot ce este nou în clinicile medicale Silhouette.